HS vieraili Suomen korkeimman tuulivoimalan konehuoneen katolla
Tuulivoima on kustannustehokkain tapa tuottaa sähköenergiaa
Maakunnissa mahdollisuuksia alueelliselle energiantuotannolle
Voimaa Tuulesta -koalitio järjesti yhteistyössä Vapo Oy:n kanssa Tuulta ja turvetta – molempia tarvitaan -seminaarin Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella. Asiantuntijoina paneelissa olivat kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.), joka toimii myös eduskunnan energiaremonttiryhmän varapuheenjohtajana, Megatuulen hallituksen puheenjohtaja Seppo Savolainen Voimaa Tuulesta -koalitiosta sekä toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny Vaposta. Tilaisuudessa pohdittiin Pariisin ilmastosopimuksen vaikutuksia Suomelle, energiamurroksen mahdollisuuksia maakuntien kannalta ja tuulivoiman sekä turvetuotannon tulevaisuutta.
Kilpailutettu, teknologianeutraali tuotantotuki on paras vaihtoehto energiaremontin edistämiseksi
Kommentteja TEM:n 13.5. julkaistuun raporttiin uusiutuvan energian tukimekanismeista
Suomella on tavoitteena nostaa uusiutuvan energian osuus yli 50 % energiankulutuksesta. Tätä tarkoitusta varten on työ- ja elinkeinoministeriö asettanut työryhmän selvittämään erilaisia uusiutuvan energian tukimekanismeja, niiden toteuttamismahdollisuuksia ja vaikutuksia. Työryhmä on tehnyt ansiokasta ja huolellista työtä. Raportti on erittäin kattava ja pitää sisällään selkeän pohdinnan eri vaihtoehdoista.
Kaikki energiamuodot samalle viivalle tukiratkaisuissa
Tuulivoimatuki putoaa, mutta kuinka paljon?
Seppo Savolaiselle uusiutuvan energian kilpailutus sopii, mutta tukea ei saa lopettaa.
On myös teollisuuden kilpailukyvyn kannalta hyvä, että sähkön hinta pysyy matalana, mutta uuteen sähköntuotantoon investoidaan suunnitelmallisesti. Siksi tällainen kilpailutettu teknologianeutraali tukimekanismi lienee se ainoa "markkinaehtoinen malli" ylipäätään.
Energian tuotantoa tuettava järkevästi
Nykyinen halpa sähkö on monille kuluttajille ja etenkin energiaintensiiviselle teollisuudelle mieluinen asia. Investoinneille hinta on kuitenkin haastavan alhainen. Yhteiskunnan ja sähkön käyttäjien kannalta taloudellisin ratkaisu tukipolitiikassa olisi teknologianeutraali kilpailutus, jolloin tuki määräytyisi kustannustehokkuuden mukaan.